Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - gerbera

#1
Rukoilin pitkästä aikaa täysillä ja sydämellä oikean tarpeen pohjalta. Kotona ajattelin omin päin jatkaa Bible Journaling-harrastusta erilliseen vihkoon! Sain kutsumuksen hyvinvointiblogin perustamiseen kun maailmassa on niin paljon pahoinvointia. Tiedustelen myös Pyhän tanssin ryhmää mahdollisimman pian. Paikan päälle pitää kävellä mutta saa liikuntaa.

Koronarajoitukset sotkee harrastuskuviot aika tehokkaasti... Haluaisin ryhtyä vapaaehtoiseksi kotiseurakunnan keittiölle, niin että ihmiset saa vaihtelun vuoksi myös kunnon haudutettua teetä! En oo vielä tiedustellu mahdollisuutta siihen.

Mun hyvän mielen harrastuksia on nykyään ja tulevina aikoina; kävelylenkit, Pyhä tanssi, kotikuntoilu, virkkaus, timanttimaalaus, väritys, keppijumppa, Bible Journaling. Ihmisellä on hyvä olla hyvinvointiharrastuksia!

Ikää tulee mittariin lisää keväällä, syntymäpäivä lähestyy. Yhä enemmän mietin kuinka aikani käytän, mitä suustani päästän ulos, ja mitä jää jäljelle kun kuolen. Millaisia muistoja musta jää ihmisille? Mun hengellinen runokokoelma on ainakin kesken.

Minkälaista Raamatun käännöstä te luette?
#2
Herra on antanut mulle kirjoittamisen lahjan ja halusin julkaista tänne nämä runot. :)


Painajainen on pelkkää unta

Painajainen tönii, nurkkaan ahdistaa
Herätessäni Jumalan läsnäolon
tuntea saan!
Hän lohduttaa

Herra, läsnäolossasi levätä saan
Vaikken enää unta saa
On aika aloittaa, yön univerho on poissa, aamu alkaa
Herran kanssa käsi kädessä kulkea saan!


Lumen maa

Suomi pukeutuu hiljaa lumivalkeaan
Ei sen alle mahdu murhe, ei riitakaan
Kimmeltävä nietos kutsuu kulkijaa
Pakkanen lempeästi nenänpäätä kutittaa
Ohjaa kulkijaa läpi kirkkomaan

Seurakuntayhteys on taivaallista, Jumalan tahdon mukaista
Koronan vallatessa alaa muista Psalmi 91.
Jumala kansaansa hoivaa ja synkän pimeyden karkoittaa
Niin viimein armorikas kevät koittaa!


Suojelusenkeli

Lapsi syrjitty, solvattu, iän kaiken pilkattu
Yksin koulun pihalla itkee
Syrjään tönitty, polkupyörän renkaat taas puhkottu
Lumipallo niskan ohittaa, ei kavereita lainkaan
Suojelusenkeli tietä viitoittaa, hän alati on valpas
Kiusaajat kerran tekonsa kohtaa, eräänä päivänä kaduttaa

Vaan lapsesta kasvoi aikuinen
Myrskyjen läpi vahva kuin lampaiden paimen
Jumalan käskystä suojelusenkeli suojelee vuosien läpi
Vaaroilta, tappeluilta, suojaa antaa ja pelastaa ahdingolta
Jumalan kämmenellä on niin hyvä olla!


Herran kirkkaus

Herramme Jeesus Kristus
Keskuuteemme syntyi kera kirkkauden
Kansojen valoksi ylitse pimeyden
Jeesus tänäänkin kutsuu nimeltä
Omassa voimassaan pyristelevää ihmistä
Hän mielen kahleet murtaa
Ja eksyneen lampaan pelastukseen johdattaa!
#3
-Tammikuu 2021 on kaunis ja mielenmaisema tuplasti parempi kuin ennen!
-Valitsin kaksi hyvää harrastusta. Kävelylenkit mieheni kanssa ja lukupiirin.
-Kauniiden kuvien värittäminen piristää!
-Bongasin Facebook-ilmoituksen; sunnuntaisin kirkkoon pääsee porrastetuin kellonajoin 20 hlö kerrallaan. Aion mennä!

Niin paljon hyvää että meinaan pakahtua onnesta! ❤️
#4
Aiheet / Aikuisten värityskirjat
14.08.2020 06:34
Aikuisiällä väritin alunperin seurakunnan leirillä muutamia kuvia. Huomasin miten ihanaa se on! Varsinkin kun on hyvät kynät, joissa terä pysyy kiinni eikä katkeile. Oon ostanu aika monta värityskirjaa. Yllätyin, kuinka yleisiä esim.erilaiset mandalakuviot on värityskirjojen sivuilla. Löysin nettisivun, josta voi tulostaa teemahaun mukaan esim. Raamatun jakeita englanniksi ja värittää niitä! Sitten vaikka voi kehystää väritystöitä.

Väritysharrastus omalla kohdallani on tullut jäädäkseen. Nettitilauksissa valinnanvaraa on niin paljon, että vaikea valita. Joskus kuuntelen hyvää musiikkia Spotifysta samalla kun väritän!

Onko joku muukin kokeillut värittämistä? Itselleni se tuo iloa, kun kiireettömästi tekee omalla tyylillään. Sitten kun kuva on valmis, se tunne on huikea!
#5
Niitä näitä / Oma polku
07.08.2020 07:13
Kiitän Herraa siitä, että Hän sulki yhden ammattialan ovet, joka ei olisi mulle soveltunut. Nyt olen hakemassa uutta työkokeilupaikkaa, jotta työllistyisin. Joskus sitä itsepäisesti pitää kiinni yhdestä päähänpistosta, kunnes kohdalle osuu jotakin henkilökohtaisesti sopivampaa! Nyt on etsintä hiukan kesken.

Näin unta, että asuin vanhassa kerrostalossa 8.kerroksessa. Muutossa käytin isoa, vaarallisen vanhaa hissiä. Myöhemmin käytin itse yhden hengen pikkuista hissiä, jonka sisään piti käpertyä ja todella varoa, ettei hiukset tai vaatteet jää kiinni mihinkään. Hississä painoin kerroksen 8 nappia. Matkalla ylöspäin, ahtaasti. Molemmat hissit olivat vaarallisia. Ajattelin, käyttäisinkö jatkossa ainoastaan portaita ylimpään kerrokseen.

Joskus elämän polku on hidas. Joskus hitaus, portaita pitkin kulkeminen 8.kerrokseen on vain hyvästä. Uskon, että polulleni on asetettu "aikataulu" jonka puitteissa löydän jotakin hienoa. Haluan löytää paikan elämässä.
#6
Kiitosaiheet / Luovuus kukoistaa!
20.06.2020 01:33
Kiitos Herra siitä, että ideoita tulvii mieleeni taas ja runojakin syntyy. Kiitos kirjoittamisen lahjasta, että pystyn sanoittamaan elämää!
#7
Aiheet / Kristillinen tanssi
11.05.2020 20:08
Otan aiheeksi kristillisen tanssin. Onko kenelläkään kokemusta näistä: gospel-lattarit tai pyhä tanssi? Kotiseurakuntani järjestää näköjään pyhää tanssia. Itse en koskaan ole kokeillut kumpaakaan, mitä nyt Bibliodraamakurssilla oli kerran piiritanssi. Esim. Psalmissa 150 mainitaan ylistäminen tanssien ja soittaen.
#8
Niitä näitä / Uskossa rohkea?
22.10.2019 17:29
Hei kaikille! Rukoillessani luulen, että naapurit kuulee. Kerrostalossa seinät on kuin pahvia. Asun vähän kyseenalaisella seudulla, jossa sattuu ja tapahtuu. Olen muuttunut araksi ihmiseksi. Mikä auttaisi epävarmuuteen?

Haluaisin kristittynä käyttää ristikorua? En ole etsinyt itselleni sopivaa, ainoa jonka omistan on rippiristi, jonka kaiketi sain kauan sitten... Kuinka tulla uskossa rohkeammaksi?
#9
Niitä näitä / Fredrik Wislöff!
28.06.2019 07:41
Hei kaikille! Kerran löysin Wislöffin kirjat ja pidin niistä kovasti. Kirjaston varastossa niitä on saatavilla aika paljon. Olen joihinkin jo tutustunut mutta muista tiedän vain otsikot, en ns.takakansitekstiä. Millainen on kirja Elämäntaide? Onko muuten ehdottaa suomalaista kirjoittajaa, joka pukee yhtä hyvin sanoiksi ihmisen vaikeat ajat, toivon ja lohdutuksen?
#10
Niitä näitä / Rukoushelmet
19.11.2018 16:56
Hei kaikille! Kuinka yleistä nykypäivän Suomessa mahtaa olla Lönnebon kehittämien rukoushelmien käyttö? Rukoushelmet on kaikenikäisille. Itse tein rippikouluaikoina Katekismus-helmet, joissa on krusifiksi. Niitä käytimme. Olen visuaalinen ihminen ja tein kerran leirillä muiden kanssa Lönnebon helmet.

Oma kokemukseni on, että rukoushelmet auttaa keskittymisessä. Silti niitä näkee ihmisillä niin harvoin. Niin, mitä te ajattelette luterilaisten rukoushelmistä?
#11
Martin Lönnebon kirja Elämän kangas. Katsoin läpi verkkokaupat jne mutta myytävää kappaletta ei löydy mistään? Lainasin kyseisen kirjan kirjastosta mutta sisältö koskettaa koko vuotta joten se olisi hyvä olla omana...
#12
Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.
(Kirje roomalaisille 12.luvusta)
Näpyttelen liikaa puhelinta ja siitä on huono omatunto. En edes ymmärrä miksi käyn Facebookissa. Mikä on Jumalan tahto netin suhteen...
#13
Ottakaa itsellenne vaimot, syntyköön teille poikia ja tyttäriä! Ottakaa pojillennekin vaimot ja naittakaa tyttärenne, että he saisivat poikia ja tyttäriä. Lisääntykää, älkää vähentykö!
Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt.
Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.

Osui ja upposi syvälle! Silläkin on merkitys, että kerran muutin ja asun juuri tässä kaupungissa. Pitäisi malttaa pysyä paikoillaan, juurtua kotikaupunkiin.