Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - gerbera

#1
Kuten mainitsin, värityskirjoja on kertynyt vuosien saatossa... Haluaisin niin kovasti tilata uuden kristillisen värityskirjan! Mielenrauhaa kirkkotaiteesta, Jumala on rakkaus tai sitten Jumalan rauha. Vaikea valinta vai tilaanko kaikki kolme.  :D
Väritys tuo iloa! Suosittelen kaikille.
#2
Aiheet / Vs: Kristillinen tanssi
15.02.2022 05:10
Kiitos Mama vinkistä, olisi todellakin ihanaa kehitellä omaa ylistystanssia musiikin soidessa taustalla!  :) Meillä on pikkuinen koti mutta kyllä täällä silti mahtuu tanssimaan! Pyhän tanssin ryhmä vaihtoi kokoontumispaikkaa. Torstaina kävelymatkaa yhteen suuntaan muistaakseni alle 3 km kirkolle, jossa ryhmä järjestetään. Ilolla oon menossa torstaina, kunhan laiskuus ei iske!
#3
Yleensä tammikuussa ja kevätkaudella oon paljon aktiivisempi kuin syksyn pimeydessä. Harrastusideat tulee mieleen kaikki kerralla. Jokaiselle on joku hauska harrastus. Herra kyllä ohjaa mua ja neuvoo harrastusvalinnassa, sydämessä tiedän mikä harrastus ilahduttaa Herraa.

Nyt on mielessä seurakunnan Raamattupiiri, Pyhä tanssi, ja kirjallisuuspiiri. Tilasin netistä Jeesus Kristus ikoniaiheisen helmikirjontatyön. Ihanaa kokeilla helmikirjontaa kunhan tilaus saapuu. Vähän jäi epäselväksi mihin pakettiautomaattiin se tarkalleen on tulossa. Toivottavasti ensi viikolla saapuu!

Vaikka Raamatunlukuohjelma on kesken, niin iloitsen siitä että haluan lukee Raamatun sanasta sanaan ja kannesta kanteen!! Vaikka sitten hitaasti.
#4
Aiheet / Vs: Ruuan laitto
24.01.2022 03:30
Tietääkö joku muukin Raamatun ajan keittokirjan? Kirjoittaja Pirkko Jurvelin. Kiva kirja, ajattelin tehdä ainakin taatelikakun ja pari muuta ohjetta päätyy kokeiluun!  ;D
#5
Lisää pohdintaa! Kuinka te valitsette oikeesti rakentavia harrastuksia? Helmikirjontaan liittyen netistä löytyy enkeli, Jeesus-ikonin tyylinen jossa teksti on venäjäksi, ja kanavatyössä (jota en oo koskaan kokeillut) on enkeli ja lapset sillalla teema. En tiiä sujuuko multa kanavatyö tai helmikirjonta ennen kuin tilaan jonkun ja kokeilen! Ohjeet on englanniksi mutta Youtubestakin löytyy ohjeita. Kuva-aihe pohdinnan alla.

Maailma on täynnä (eksyttäviäkin) houkutuksia, esim. jooga. Siinähän on hindulaiset juuret, joten laji aiheuttaa ristiriitaisia tunteita mun sisällä. Slow Flow-joogatunti tuntui kerran hyvältä kun sai venyteltyä. Pilatesta en oo koskaan kokeillut, onko joku? Joka päivä punnitsen mikä harrastus on uskovalle hyvä. Täällä päin missä asun rajoitukset muuttunee helmikuussa, ehkä pääsen Pyhän tanssin tunnille!

Bible Journaling sujuu hyvin nyt itsenäisesti. Kirjoitan itseäni puhuttelevat jakeet väritusseilla, koristelen sivuja sitten myöhemmin. Paperi on paksua ja sopii tusseille täydellisesti, voi kirjoittaa molemmin puolin sivua.

Haluaisin mennä espanjan kielen jatkokurssille, puhtaasti omaksi iloksi vaikka ei voi varsinaisesti nyt matkustella. Täytin aikoinaan oppikirjan tehtäviä kotona, haittaakohan se kun menossa kansalaisopiston ohjatuille tunneille?

Tietääkö joku Rick Warrenin ajatuksia herättelevän kirjan Tavoitteena elämä: Mitä ihmettä varten olen täällä?
Tarkoitus jatkaa hyvinvointiblogia! Myös joskus sitä mun kirjablogia... Raamatun lukuohjelma on vielä kesken. Kirjallisuuspiirin kokoontumista odotan, vaikka kaikki kirjat on kesken.

Toivon löytäväni uutta hengellistä musiikkia päivien iloksi! Piti virkata mutta nyt se ei inspiroi. Jospa löydän hyvän tasapainon harrastuksille, niin että jää sopivasti tilaa myös levolle. Ettei harrastuspäivät mee päällekkäin ja löydän mulle sopivan harrastuksen! Iloa ja valoa jokaisen harrastuksille 2022!
#6
Tätiruskea, kiva kun kysyit! Bible Journaling on mulle käytännössä aika uus harrastus ja nimi on ihan suomennettavissa. Raamattumuistikirjailu on taiteellista omalla tyylillä tekemistä ilman sääntöjä. Se on Raamatun tekstien pohdintaa visuaalisin keinoin. Esim. Raamattua lukiessa löytyy monta itselle tärkeää/puhuttelevaa kohtaa, jotka sitten voi kirjoittaa, piirtää, värittää yms.vihkon sivuille oman makunsa mukaisesti. Sivuja voi koristella ja käsin kirjoittaminen tuo Raamatunjakeita lähemmäs itseään. Netin kuvista näkee, kuinka monet värittää suoraan erillisen Raamatun sivuille, mutta itse käytän harrastusvihkoa, joka on myös suosittu vaihtoehto!

Raamattu kansalle-käännös on mulle täysin vieras... En tiedä siitä mitään, ehkä joku muu tietää? Itse luen enimmäkseen 92-Raamattua koska se on tutuin kaikista.

Pyhän tanssin tunnit on kaipauslistallani, kunhan koronarajoitukset joskus ryhmän sallii...

Helmikirjonta kiinnostaa myös! Eli erivärisiä helmiä kiinnitetään neulalla ja langalla isoon kuvapohjaan. Vaikuttaa hauskalta! Niin ja hyvinvointiblogi perustettu!

Vapaaehtoistyö vaatii multa rohkeutta kysyä mahdollisuutta siihen.

Oon rukoillu että Herra neuvoisi mua hyvän harrastuksen valinnassa.
#7
Rukoilin pitkästä aikaa täysillä ja sydämellä oikean tarpeen pohjalta. Kotona ajattelin omin päin jatkaa Bible Journaling-harrastusta erilliseen vihkoon! Sain kutsumuksen hyvinvointiblogin perustamiseen kun maailmassa on niin paljon pahoinvointia. Tiedustelen myös Pyhän tanssin ryhmää mahdollisimman pian. Paikan päälle pitää kävellä mutta saa liikuntaa.

Koronarajoitukset sotkee harrastuskuviot aika tehokkaasti... Haluaisin ryhtyä vapaaehtoiseksi kotiseurakunnan keittiölle, niin että ihmiset saa vaihtelun vuoksi myös kunnon haudutettua teetä! En oo vielä tiedustellu mahdollisuutta siihen.

Mun hyvän mielen harrastuksia on nykyään ja tulevina aikoina; kävelylenkit, Pyhä tanssi, kotikuntoilu, virkkaus, timanttimaalaus, väritys, keppijumppa, Bible Journaling. Ihmisellä on hyvä olla hyvinvointiharrastuksia!

Ikää tulee mittariin lisää keväällä, syntymäpäivä lähestyy. Yhä enemmän mietin kuinka aikani käytän, mitä suustani päästän ulos, ja mitä jää jäljelle kun kuolen. Millaisia muistoja musta jää ihmisille? Mun hengellinen runokokoelma on ainakin kesken.

Minkälaista Raamatun käännöstä te luette?
#8
Hups, unohdin täysin kertoa yhden asian. Eräänä päivänä löysin lopultakin nettidivarista kyseisen kirjan ja nyt se on omana. Onko joku lukenut ja toteuttanut Elämän kangas-kirjan harjoituksia? Avautuuko Lönnebon kirjoittama sisältö kunnolla? Tarkoitukseni on palata kyseisen kirjan pariin!
#9
Herra on antanut mulle kirjoittamisen lahjan ja halusin julkaista tänne nämä runot. :)


Painajainen on pelkkää unta

Painajainen tönii, nurkkaan ahdistaa
Herätessäni Jumalan läsnäolon
tuntea saan!
Hän lohduttaa

Herra, läsnäolossasi levätä saan
Vaikken enää unta saa
On aika aloittaa, yön univerho on poissa, aamu alkaa
Herran kanssa käsi kädessä kulkea saan!


Lumen maa

Suomi pukeutuu hiljaa lumivalkeaan
Ei sen alle mahdu murhe, ei riitakaan
Kimmeltävä nietos kutsuu kulkijaa
Pakkanen lempeästi nenänpäätä kutittaa
Ohjaa kulkijaa läpi kirkkomaan

Seurakuntayhteys on taivaallista, Jumalan tahdon mukaista
Koronan vallatessa alaa muista Psalmi 91.
Jumala kansaansa hoivaa ja synkän pimeyden karkoittaa
Niin viimein armorikas kevät koittaa!


Suojelusenkeli

Lapsi syrjitty, solvattu, iän kaiken pilkattu
Yksin koulun pihalla itkee
Syrjään tönitty, polkupyörän renkaat taas puhkottu
Lumipallo niskan ohittaa, ei kavereita lainkaan
Suojelusenkeli tietä viitoittaa, hän alati on valpas
Kiusaajat kerran tekonsa kohtaa, eräänä päivänä kaduttaa

Vaan lapsesta kasvoi aikuinen
Myrskyjen läpi vahva kuin lampaiden paimen
Jumalan käskystä suojelusenkeli suojelee vuosien läpi
Vaaroilta, tappeluilta, suojaa antaa ja pelastaa ahdingolta
Jumalan kämmenellä on niin hyvä olla!


Herran kirkkaus

Herramme Jeesus Kristus
Keskuuteemme syntyi kera kirkkauden
Kansojen valoksi ylitse pimeyden
Jeesus tänäänkin kutsuu nimeltä
Omassa voimassaan pyristelevää ihmistä
Hän mielen kahleet murtaa
Ja eksyneen lampaan pelastukseen johdattaa!
#10
Ostin Maria Trollen kuvittaman värityskirjan nimeltä Kukkaparatiisi. Äkkiseltään katsottuna paljon kukkia ja eläimiä, ihmisiäkin. Kirjassa on esitelty kuvissa esiintyvien kukkien nimet mutta taidanpa väritellä värimaailman ihan oman mieleni mukaan! Sisältöä ajatellen sivunumerot puuttuu mutta laitoin ne itse. Mulla taitaa olla nyt 15 värityskirjaa, koska rakastan tätä piristävää harrastusta!
#11
-Tammikuu 2021 on kaunis ja mielenmaisema tuplasti parempi kuin ennen!
-Valitsin kaksi hyvää harrastusta. Kävelylenkit mieheni kanssa ja lukupiirin.
-Kauniiden kuvien värittäminen piristää!
-Bongasin Facebook-ilmoituksen; sunnuntaisin kirkkoon pääsee porrastetuin kellonajoin 20 hlö kerrallaan. Aion mennä!

Niin paljon hyvää että meinaan pakahtua onnesta! ❤️
#12
Aiheet / Vs: Kristillinen tanssi
25.10.2020 21:21
Pääsin kokeilemaan pyhää tanssia syyskuussa! Se oli äärimmäisen kiehtovaa ja hieno kokemus. Mielen levottomuus oli tiessään ja tunsin jonkinasteista rauhaa. Lokakuun kerta jäi välistä mutta marraskuussa meen ja osallistun uudemman kerran!  :)
#13
Aiheet / Vs: Matkailu
13.09.2020 13:08
Matka Kanarialle on varmasti antoisa ja kaikin puolin upea kokemus! Omat kiinnostuksen kohteeni sijoittuvat Pohjoismaihin. Mietin jo etukäteen sitä, montako viikkoa varaisi aikaa Norjassa seikkailua varten.  :)
#14
Aiheet / Vs: Matkailu
13.09.2020 08:29
Haaveilen vahvasti siitä, että matkustan mieheni kanssa uudestaan Norjaan! Ehkäpä Bergeniin...? Jotenkin se kaupunki kiehtoo mieltä. Kun sais vielä rohkeuden puhua oppimaansa norjaa! Mikä teidän mielestä on ihanteellinen aika lomailla toisessa maassa?
#15
Leena, värityskirja on todella hyvä lahja ja iloinen yllätys! Voi olla, että he pysähtyivät ainakin kokeilemaan miltä värittäminen tuntuu!

Kun itse aloittelin, tajusin etten edes omista kunnon puuvärikyniä, joten niitä piti ostaa. Oon värittänyt kuvia kaiketi yli 2 vuotta. Suosikkiteemani on meri. Ajattelin tilata netistä meriaiheisen värityskirjan! Harrastukseen jää niin "koukkuun", että ostaa mielellään kiinnostavia värityskirjoja. Itselläni niitä on jo 10 kunnes tajusin, ettei vieläkään tarpeeksi meriaiheista! Netissä tarjontaa on ihan valtavasti. Tilaan sen meriaiheisen joko Adlibriksen tai suomalaisen kirjakaupan kautta. Suosittelen kokeilemaan värittämistä, se piristää. Ja suosikkiteemakin muodostuu aika äkkiä.  :D