Kirjaudu foorumille:

Käyttäjätunnus:

Salasana:
Istunnon pituus:Oletko uusi käyttäjä?
Luo tunnukset

Päivän Sana:

28.2.2020
Ps. 130:1-2

Syvyydestä minä huudan sinua, Herra.
Herra, kuule minun ääneni.

Kirjoittaja Matteus 2:1  (Luettu 217 kertaa)

No-one

  • Vieras
Matteus 2:1
« : 04.01.2020 23:17 »
Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin.

Nämä tietäjät idästä (lahjojensa perusteella varmastikin hindulaisia intiasta asti) olivat ennakolta saaneet tietoonsa juutalaisten kuninkaan syntymän koska taivaallinen isä oli sen heille ilmoittanut. He aiheuttivat suuren onnettomuuden kertomalla Herodekselle tästä, mutta samalla pelastivat Jeesuksen tuomalla hänelle lahjoja, joiden avulla hänellä oli Marian ja Joosefin kanssa mahdollisuus paeta Egyptiin. He olivat samalla Isän sinetti pojan syntymälle, ensimmäiset jotka tunnistivat ja tunnustivat hänet. Löysivät ihmisen pojan eksyneiden joukosta. Niin kuin Juudas oli viimeinen joka murhamiesten edessä tunnusti Jeesuksen jumalan pojaksi, ja tämän tähden tappoi itsensä, että Hän voisi juoda tyhjäksi sen maljan jonka isä hänelle laski.

Leena

  • Viestejä: 2075
Vs: Matteus 2:1
« Vastaus #1 : 05.01.2020 12:37 »
Wikipedia kertoo:
Matteuksen evankeliumin toinen luku kertoo myös Jeesuksen syntymästä. Matteuksen evankeliumin toinen luku kertoo, että kun Jeesus oli jo syntynyt Juudean Betlehemissä Kuningas Herodeksen aikana, niin tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin. Tietäjät sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan."
Alkutekstissä ei ole sanaa äsken. Itämaan tietäjät eivät nähneet Jeesusta vastasyntyneenä, vaan myöhemmin.
Perinne opettaa, että itämaan tietäjiä oli kolme, mutta Raamattu ei kerro heidän lukumäärää, heitä saattoi olla useita kymmeniäkin, mutta tarkkaa määrää emme tiedä, koska Raamattu ei kerro sitä. Israelista suoraan idässä oli Babylonia ja Persia sekä uloimpana Kiina. Tietäjät sanoivat, että he olivat nähneet tähden omassa maassaan, jonka he sanoivat olleen juutalaisen kuninkaan tähti ja he olivat tulleet kumartamaan tätä kuningasta. Mielenkiintoinen seikka on se, että nämä tietäjät olivat nähneet tähden omassa maassaan ja olivat seuranneet sitä aina Jerusalemiin asti.
Tämä tarkoittaa sitä, että itämaan tietäjät tunsivat astrologiaa ja tutkivat tähtiä. Babyloniassa ja Persiassa tutkittiin tähtiä ja siellä harrastettiin astrologiaa. On hyvin todennäköistä, että itämaan tietäjät tulivat Babyloniasta tai Persiasta. Alkuteksti käyttää itämaan tietäjistä sanaa kreikankielen sanaa magos, joka oli nimitys jota käyttivät babylonialaiset, kaldealaiset, meedialaiset ja persialaiset. Magos sana tarkoitti opettajaa, pappia, lääkäriä, astrologia ja näkijää. Itämaan tietäjät olivat siis omassa maassaan korkeasti koulutettuja miehiä, jotka todennäköisesti olivat astrologeja ja todennäköisesti joukossa oli myös pappeja, opettajia sekä muita korkeasti koulutettuja miehiä. Mutta aivan varmasti heidän joukossaan oli miehiä, jotka kykenivät lukemaan tähtiä ja jotka ymmärsivät tähtitaivaan kuvioita.
He olivat nähneet tähden tai tähtitaivaan ilmiön, jota he tulkitsivat siten, että suuri juutalaisten kuningas syntyy, josta tähtitaivaan kuviot kertovat heille ja tämän seurauksena he lähtivät seuraamaan tätä ilmiöitä. Juutalaiset olivat olleet pakkosiirtolaisuudessa Babyloniassa, joka sijaitsi Persiassa. Uskon, että juutalaisten ollessa Babyloniassa pakkosiirtolaisuuden aikaan, niin he kertoivat Babylonialaisille (persialaisille) Israelin Messiaan tähdestä. Näin itämaan tietäjät osasivat lukea oikealla hetkellä Israelin Messiaan syntymän.


Juudas tunnusti,että hän kavalsi syyttömän veren.

Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden/puolesta.
Jumala haluaa jokaisen ihmisen pelastuvan.
  
Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon,että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Joh. 3:16

Tätiruskea

  • Viestejä: 161
Vs: Matteus 2:1
« Vastaus #2 : 11.01.2020 10:15 »
Tämä oli mielenkiintoista tietoa!